a

Menu

Creatieve sessies

Aan de hand van jullie vraagstuk ontwerpen en faciliteren we één of meer sessies. Daarbij maken we gebruik van onze eigen werkvormen. We ontwerpen zelfs werkvormen op maat, om te zorgen dat jullie sessie aansluit op jullie specifieke doel en behoefte.

Een visuele strategische sessie zet je in om met elkaar tot gedeelde ideeën te komen. Jullie uitdagingen, oplossingsrichtingen en visie kunnen direct op papier gevisualiseerd worden door onze tekenaars van Huis van Verbeelding. Zo verdwijnt de opbrengst niet als een opgerolde flip-over naast een kast, maar hebben jullie een resultaat dat het waard is om op te hangen en te verspreiden.

Onze sessies hebben dat specifieke Huis van Verbeelding ‘sausje’: creatief, visueel en resultaatgericht. Of je sessie nou kort of lang is, we gaan elke uitdaging aan.

Creative Hackathon

Bij een hackathon denk je misschien aan programmeurs in zwarte hoodies, die met liters energiedrank worden opgesloten in een donkere kelder. Zo is de hackathon inderdaad ontstaan, als samensmelting van hack en marathon. Een groep mensen die samen, in een snel tempo werkt aan een product of dienst. Het fenomeen hackathon wordt inmiddels ook succesvol buiten de IT wereld toegepast, om in korte tijd tot innovatieve oplossingen te komen voor sociaal-maatschappelijke problemen of complexe uitdagingen in organisaties. Iets voor jullie organisatie?

Design sprint

In organisaties bestaat de neiging om eerst uitvoerig naar een uitdaging te kijken, erover te praten en dan een plan te maken voordat er daadwerkelijk iets wordt gedaan. Dit patroon zorgt dat er niet zo makkelijk vernieuwing tot stand komt. Het vele praten zorgt voor een praatcultuur, terwijl innovatie eigenlijk vraagt om iets anders. Minder praten, meer doen. Maar hoe? De werkwijze van ontwerpers wordt steeds vaker ingezet voor vraagstukken in organisaties. Ontwerpers bedenken tenslotte de handigste dingen. Innovaties die de wereld voorgoed veranderen.

Sessie op maat

Willen jullie onder begeleiding creatieve oplossingen bedenken voor een urgent vraagstuk? Wij ontwerpen een programma op maat, speciaal voor jullie specifieke uitdaging. De werkvormen die wij inzetten boren het creatieve potentieel van het team aan. Iedereen heeft een creatieve geest, maar die moet nog wel even worden aangewakkerd. Als het nodig is, ontwerpen wij werkvormen op maat: daarmee komen jullie gegarandeerd van A naar Beter!

Wil jij meer creativiteit en innovatie in jouw organisatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken met je mee en vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen.

Vul het contactformulier in en vertel ons kort je doelstelling of uitdagingen.

Liever even bellen? Dat kan via 070-2211474.
Spreek de voicemail in en Miranda belt je zo snel mogelijk terug.

3 + 5 =